Verslag Openingsrit met fotoalbum 2015

En we hadden de Weergoden weer aan onze kant ! Onder een stralend lentezonneke kwamen voor deze 33ste openingsrit van Janhagel maar liefst 157 motoren af!

 

02 2

Samen met de duo’s, toch goed voor 187 inschrijvingen. Een succes met andere woorden.
Deze keer was”t verzamelen geblazen aan onze heimat, cafe DEN ERTBRAND. Daar waar het 33 jaar geleden allemaal begon… Zelfs onze cafébazen van destijds Jacqueline + Clem kwamen nog eens poolshoogte nemen om hun poulains een hart onder de riem te steken (beetje sentiment mag wel hé J ).

Klokslag 13,00 werden de motoren gestart en reden we in een lange sliert richting Nederland, met de gekende JH-fluojasjes van voor, om als trouwe wegkapiteins, de ganse meute een hele namiddag veilig verkeer te garanderen.
We toerden langs de grens NL in en uit, en BE uit en in … dat het een lieve lust was om zien:NL in in Putte, NL uit in Huybergen, BE in in Essen-Moerkant, BE uit in Essen, NL in in Nispen en uit. BE in Over d’Aa, NL in via Achtmaal en Zundert, dan weer BE in langs Meer en er weer uit. Pfffff ik stop er mee want ik word al zat als ik aan al dat gezigzag denk. Maar ! ! ! en das toch weer een knapstaaltje toer-organisatie-talent van onze JAN: juist geteld 1 stoplicht de ganse toer. En dat presteert hij al jaren aan een stuk: een mooi tof toerke uitstippelen zonder verkeerslichten (of toch zo weinig mogelijk). Merci Jan, want daar genieten wij en meer dan 150 motards elke keer weer opnieuw van

Na x-aantal km onder een zonnig gesternte gekronkelt over de BENL grens, kwamen we aan in Cafe de NONNEKENS of zoiets. Alhoewel de rondborstige dame achter en voor den toog niet echt een pilarenbijtster was, en volgens mij niet al te lang in t klooster had gezeten, deed ze er nog een schepje bovenop: en met een stem waar Soeur Sourire jaloers op was riep ze ons rondborstig na: “en allemaal echt hé, gene plastiek. Want dan hadden ze nog hoger gestaan” . Tja, daar staat de satellietwagen van Google-Earth natuurlijk op te wachten !

Maar wij niet, want wij moesten voort, en nu definitief de sprong gewaagd: naar NL ! En daar toerden we daar nog gezellig rond, tot we in OUD GASTEL/GASTELVEER aankwamen aan een brak riviertje/beekje met een prachtige gerestaureerde hoeve, waar de koffie vers voor ons werd in geschonken. Maar ja, met zo’n weer, dan drinken weulle liever iets frisser hé …
Enfin, dat kon de pret niet bederven en na het vree schoon zicht, achter Roosendaal terug naar Wouw, via Huybergen en onze stek : PUTTE aan ’t kerkplein.

Hamburgers en soep voor de hongerigen stonden klaar.
Casserole Fermer stond ook goed van hun paretten te geven op een trailer buiten.
Onze dag kost al niet meer stuk, maar met zo’n bandje als kers op de taart, was’t helemaal fenomenaal.

Gezellig tot een kot in de nacht nagefeest.
Dank nog eens aan al onze leden, helpers en uiteraard aan de meer dan 180 sympathisanten. Jullie hebben er weer voor gezorgd dat wij met een goed gevoel het motorjaar 2015 kunnen inrijden.

Tot ziens op één van de vele motor-evenementen die Putte en omstreeks rijk is

Xxx
Jan Hagel en Co