Openingsrit 2016

Openingsrit JANHAGEL 2016

Hedde al op de buienrader gekeken: ’t gaat regenen de zaterdag! amaai, dan zal er weinig volk zijn.

 

klub2016

 

Zou ik wel mee rijden? Tuurlijk manneke, doe een regenbroek aan en starten die handel. Bij Janhagel is ’t toch altijd plezant (‘k wou “leuk” schrijven maar dat heeft ons Janneke niet graag) , en daarbij : gedeelde smart is halve smart …


Maaaaaaar: niks van dat alles ! Poeierdroog was’t ! Dus f… de Zusters Clarissen (figuurlijk hé) (tja want er zijn al zo weinig maagden in dit land en wat nog vrij is, is al geclaimd door ge weet wel welke bevolkingsgroep daar zo gek op IS hé )


Enfin, het is dus nog maar eens bewezen dat wij als de Koninklijke Janhagel hierboven een (Brasilian) streepke voor hebben hé !


’t Plein werd ’s morgens vrijgemaakt voor alles wat zich op 2 wielen en ne motor voort beweegt. En rond 12u was’t al gezellig druk op ’t Vincent Mercier plein (ja ik kan er ook niet aan doen dat ’t Kaarkplein officieel zo heet hé)


En klokslag (die klok hebben we wel niet gehoord, want de motoren waren al gestart J) 13u00 vertrok de ganse bende van maar liefst 96 motoren en nog een 15-tal duo’s riching NL.


Langs Hoogerheide, Woensdrecht den Oesterdam op. Man man man, wat ne wind daar seg.


Onderweg hadden wij, als romantische motards, voor onze vrouwen een prachtig bloementapijt voorzien … (ziezo onze bak weer vol met punten, en een carte blanche voor den avond die volgen ging.)


Zo langs vele winderige weggetjes verder getuft via Tholen en de Grevelingendam naar onze eerste stop : Ooltgensplaat (waar halen die Hollanders die namen toch altijd van daan … ). Met zicht op zee hebben we daar onze eerste verfrissing (alhoewel …. Pfff was was da bier lauw seg) geconsumeerd. Blijkbaar was den Hoegaerden ’t enige frisse biertje, want dat was al rap uitverkocht …


Daarna onze trektocht verder gezet via Hellegatsplein (‘k ga zwijgen over die Hollandse namen hé) via Dintelmond naar het gelijknamige oord: DINTELOORD. Daar hadden we in ’t Havenzicht onze 2de stop.


Gezellig bruin cafeeke waar ’t bier nu wel fris was J.En daarna verder naar Moerstraten, Wouw, Wse plantage, richting Putte.


Daar aangekomen stonden de mannen van Xzent ons al op te wachten. En sfeer dat konden ze maken hoor: proficiat gasten ! we hebben er van genoten, vooral van de Michael Jackson covers J.


De klassiekers: soep en hamburgers werden goed gesmaakt.


Enfin, ’t einde van de avond/nacht heb ik niet helemaal meer meegemaakt. Allez, wel meegemaakt, maar ik weet er niet veel meer van.


’s Anderendaags nen hele zondag als een natte schotelvod in mijne zetel doorgebracht, maar ’t was dan ook de moeite waard geweest.(bakske met punten weer leeg L, ondanks de bloemmekes van onderweg)


Allez, ’t seizoen is goed geopend, en nog eens bedankt aan alle die-hards die weerom van de partij waren en er een onvergetelijke dag/avond van hebben gemaakt.


Jan Hagel