Review openingsrit 2017

Het beloofde een schitterende dag te worden, en dat was het ook !

DSC 051839

 Het weer was ons gunstig gezind, en zo ook waren 158 motards (inclusief. duozitters). En wat stonden er toch weer prachtige juweeltjes op het kerkplein. Het was een waar lust voor het oog van elke motorlievelinng om al dat moois te aanschouwen.

En zoals van ouds vertrok de stoet om stipt 13u richting NL. We reden, en dat was een primeur, langs de nieuwe ringweg rond NL PUTTE, verder NL in. Eerste spektakel kwamen we tegen in Rilland Bath waar er een endurorit georganiseerd was. Tja en als ware motorliefhebber was het dan ni evident om de ogen op de weg te houden ?.

Zo reden we dieper NL in langs leuke rustige paadjes, langs dijken en waterlopen, over en onder bruggen tot we 75 km verder aankwamen in Wolvaartsdijk bij de wolf in een schapevelleke : café Den Baas en zijn Madam. Waarschijnlijk ne naam om Belgen te lokken die zowiezo al half Zeeland verovert hebben ... Maar soit, ze hadden er alle soorten en merken van Belgische bieren, en dan kijken we niet meer naar de andere details.

Na een gezellig half uurke a 3kwartier tetteren met de mederijders, reden we verder langs weer ander mooie wegeltjes. Wat is het toch mooi om zo'n kilometer lange sliert motors te zien.

2de stop op n mooi pleintje in Kruiningen en dan nog n kleine 30 km verder bollen, weer langs de ringlaan v Putte naar ons vertrekpunt aan de kerk.

Anthony, onze enige officiële gebrevetteerde seingever ?, had nog een klein akkefietje met n collega motard die vanuit de andere richting kwam, maar dan 1 in t fluogeel, met ne BMW, en gewapend ... Maar dat werd met de mantel der liefde bedekt als we maar snel terug naar België reden ... hoe kon hij toch zo snel onze intenties raden ?

Enfin, op t kerkplein stond ons ontvangstcomitee klaar en begon Zot van A Den boel op te fleuren met hun leuke deunetjes ...

Ik denk dat ik mag zeggen dat we allemaal genoten hebben van de mooie rit, van t weer en van t gezelschap ...

 

Een tevreden Janhagel ploeg